Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Sep 25 2009
By: Kin9Schmoo First Son 6 posts
Offline

PS3 Broken Steel DLC...Broken?

30 replies 1687 views Edited Sep 25, 2009
Can anyone assist with this issue.  I have downloaded broken steel and it does not work.  I have started at two different game saves (in the jefferson memorial and in the brotherhood of steel hq before final mission starts).  I have re-downloaded the dlc and still no luck.  The only thing I have not tried yet is deleting my original fallout game data (with the dlc there are now 2 separate). Please help.
Message 1 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 09/28/2007
Offline
9575 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009

Kin9Schmoo wrote:
Can anyone assist with this issue.  I have downloaded broken steel and it does not work.  I have started at two different game saves (in the jefferson memorial and in the brotherhood of steel hq before final mission starts).  I have re-downloaded the dlc and still no luck.  The only thing I have not tried yet is deleting my original fallout game data (with the dlc there are now 2 separate). Please help.

check if the DLC and the game are from the same region

Photobucket
Message 2 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 03/10/2007
Offline
6 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009
yep. it even says check the blus on the side of the game and it matches.
Message 3 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 07/24/2007
Offline
4331 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009
you do know you need to finish the final mission of the original game to play Broken Steel?
Message 4 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 09/28/2007
Offline
9575 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009
Message 5 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 03/10/2007
Offline
6 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009
i got it lol. had to delete the original game data utility. thanks.
Message 6 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
Uncharted Territory
Registered: 12/02/2007
Offline
1954 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009

Kin9Schmoo wrote:
i got it lol. had to delete the original game data utility. thanks.

Umm, no you don't. Don't spread misinformation.

 

 

Once you've installed Broken Steel, all you need to do is finish the game just like before. When you get to to "end" of the final cinematics, however, you'll wake up at the Citadel and begin Broken Steel. 

Message 7 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 04/11/2009
Offline
3555 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009

bigkurz wrote:

Kin9Schmoo wrote:
i got it lol. had to delete the original game data utility. thanks.

Umm, no you don't. Don't spread misinformation.

 

 

Once you've installed Broken Steel, all you need to do is finish the game just like before. When you get to to "end" of the final cinematics, however, you'll wake up at the Citadel and begin Broken Steel. 


 

He's not spreading misinformation.  When dlc doesn't work, Sony recommends deleting the game data utility and reinstalling the game.  That was this guy's situation and it worked.  Doesn't sound like misinformation to me.

Sony Computer Entertainment America
M-SAT 6:00 a.m. - 8:00 p.m. PST
Sunday 7:00 a.m. - 6:30 p.m
800-345-7669 (800-345-SONY)
How to access Safe Mode on ps3
Message 8 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
Lombax Warrior
Registered: 07/29/2009
Offline
164 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009
You also have to INSTALL the DLC. Downloading it won't automatically install it for you upon completion. After I installed it I played my most recently saved game (hadn't beaten the game yet) and after about 20 or 30 seconds it recognized I had the DLC and told me my level cap is now at level 30.
Message 9 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 07/31/2009
Offline
2 posts
 

Re: PS3 Broken Steel DLC...Broken?

Sep 25, 2009

Alright.. I'm having this same issue. I'm SUPER frustrated. I have done everything I can think of.

 

I have done the game utility thing mentioned here, beat the game in everyway possible NUMEROUS times, the DLC has been downloaded and installed. Still EVERY time I get credits and main menu.

Message 10 of 31 (1,687 Views)
Reply
0 Likes