Reply
Nov 20 2012
By: krazycharacter24 First Son 2 posts
Offline

ps3 error code 8002f310 while trying to update

[ Edited ]
8 replies 1944 views Edited Nov 20, 2012

keep on trying to update goes to 99% stops then says error

 

Please use plain text.
Message 1 of 9 (1,944 Views)
Reply
0 Likes
PlayStation MVP
Registered: 04/12/2010
Offline
5120 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Nov 20, 2012

8002F310: Unable to Update

 
[PS3™ system] Updated 06/20/2012
  • Turn off and unplug the power from the PS3 and wait 10 seconds before powering back on.
  • Turn on the PS3 and try to update the system again.
  • If you still have problems, you will have to send your system in for service.

 

This is what the knowledge center provides for that error code.  Does not look good. Sorry.

** Engage brain before putting mouth in gear **
 photo Signature2.png

MVP Terms and Conditions ______(=^‥^=)______ Forum Rules of Conduct

Please use plain text.
Message 2 of 9 (1,927 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 11/20/2012
Offline
2 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Nov 25, 2012

tried that already guess I'll have to get service



Please use plain text.
Message 3 of 9 (1,905 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 11/25/2012
Offline
6 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Nov 25, 2012
Don't do that I literally just had that problem a week ago and I managed to fix it. What I did was turn my ps3 on and immediately pulled out the hard drive before anything at all started and it took me to this weird screen with random letters on it. I pressed the ps button on my controller and the ps3 ended up restarting, when it did it took me to a screen telling me to plug in my controller and press the ps button, I did that and I could choose to restart or update through a flashdrive. So I downloaded the update onto a flashdrive, put it into the ps3, selected that option and you have to press start and select at the same time for it to start. Also, on your flash drive, put the update into a folder called UPDATE and put that folder into a folder called PS3 or else it won't find it. Good luck and I hope this helps!
Please use plain text.
Message 4 of 9 (1,899 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 02/04/2013
Offline
3 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Oct 13, 2013
I'm seriously having the same problem with mpy ps3 because I was using the hotspot from my phone and I don't know if it was if the connection wasn't that great. I've always used it for online play, it was fine after the first process of updating then it gets to the restart gets all the way to 99% then stop "ps3 slim". How do I get around these
Please use plain text.
Message 5 of 9 (601 Views)
Reply
0 Likes
Wastelander
Registered: 01/13/2011
Offline
598 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Oct 13, 2013
Try, going into safe mode and do file restore in combo with rebuild data base. These will not, delete any game data
Hello the name is Akari_Verdugo the Holy Knight a pleasure to meet you.
Please use plain text.
Message 6 of 9 (595 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 02/04/2013
Offline
3 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Oct 13, 2013
I've already tired that its just hangs at 99% and then it says error 8002F310 turn off system and update will will automatically resta...
Please use plain text.
Message 7 of 9 (591 Views)
Reply
0 Likes
Wastelander
Registered: 01/13/2011
Offline
598 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Oct 13, 2013
probably need a new HDD
Hello the name is Akari_Verdugo the Holy Knight a pleasure to meet you.
Please use plain text.
Message 8 of 9 (588 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 02/04/2013
Offline
3 posts
 

Re: ps3 error code 8002f310 while trying to update

Oct 13, 2013
Everything works fine up until the updating screen screen because i'm looking at right now still no differences or change from the 4.50 update screen where its loading. I've already tired accessing the safe mode still no go on that, it just stays at the system updating screen or after awhile the error 8002F310 shows up. I can't really do to much after except unplug everything and try it again. Several times already still no luck just the same process over and over....
Please use plain text.
Message 9 of 9 (587 Views)
Reply
0 Likes