Reply
Highlighted
Oct 10 2013
By: WinterEdit Sackboy 564 posts
Offline

The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

18 replies 1096 views Edited Oct 10, 2013

Well, I have been quite silent on these forums lately, but I had a splendid idea since a lot of people have already played the game. How about to create a quiz? I know that they can be looked from Google and such and I can't prevent that, but well... what do you gain from it? Nothing... anyway. Let's begin our adventure.

 

There are always 3 options. If you get the answer right, you will receive one point. There are 30 questions... meaning 90 answers... huh. It is going to be a long night for me. If I manage to remember, I will post the answers in a week from now (next Thursday), but only if there are enough posts for me to have a reason to do so. If someone gets all of the questions correct, I will say that. Smiley Happy I am going to take a look at this thread daily, but I don't have a more specific time for this... meaning every day, I will look at it from time to time. If I have time, I will post the score (x/30) to everyone that answers to all the questions (bonus is voluntary).

 

"What are the rewards?" you ask. Kids these days... always looking for profit from online things. You'll get a cookie if you answer correctly to all, or if no one has answered correctly to all, then the one who has the most points will get it.

 

Now lets begin the adventure, for real this time.

 

1. When does the game after the Prologue happen?

A) In 2052.

B) In 2026.

C) In 2033.

 

2. What are Joel and Ellie's last names (according to the Japanese manual)?

A) Miller and Williams.

B) Baker and Johnson.

C) Smith and Thompson.

 

3. What is the name of the fungus that is the cause of the apocalypse?

A) Cortinarius gentilis.

B) Conocybe filaris.

C) Cordyceps unilateralis.

 

4. How did the infection begin?

A) An insect bit a human, having the fungus mutate from infecting insects to infect humans.

B) It found it's way to humans from food.

C) It was spread via the water.

 

5. In Winter, you have to hunt an animal. What animal is it?

A) A deer.

B) An elk.

C) A boar.

 

6. Where is Tommy's settlement located?

A) Austin, Texas.

B) Jackson, Wyoming.

C) Boston.

 

7. How many Ellie's Joke locations are there?

A) 4.

B) 5.

C) 6.

 

8. Who is the first person you meet in gameplay?

A) Tess.

B) Joel.

C) Ellie.

 

9. Who is Anna?

A) Joel's wife.

B) Leader of the Fireflies.

C) Ellie's mother.

 

10. How many hits does a Baseball Bat withstand?

A) 5.

B) 6.

C) 7.

 

11. What is Ellie's signature weapon?

A) A pistol.

B) A switchblade.

C) A hunting rifle.

 

12. What are the animals you see in Spring?

A) Giraffes.

B) Zebras.

C) Lions.

 

13. How old was Sam?

A) 14.

B) 13.

C) 15.

 

14. Who was Frank?

A) Joel's deceased friend.

B) Tommy's guard in the settlement.

C) Bill's acquaintance.

 

15. How did he die?

A) Due to getting infected.

B) Suicide by stringing himself up.

C) Shot by bandits looting houses.

 

16. The Infected come in many names. What is the Stage 2 Infected?

A) Clicker.

B) Runner.

C) Stalker.

 

17. Joel and Ellie manage to get a car sometime after meeting Bill. What kind of a car is it?

A) A sedan.

B) A SUV.

C) A pick-up truck.

 

18. How is Tommy related to Joel?

A) He isn't.

B) He's Joel's cousin.

C) He's his brother.

 

19. When you start a new game, there is a sound effect right before the opening cinematic. What sound is it?

A) A TV program.

B) A clock ticking.

C) A car coming home.

 

20. What is the game's last word(s)?

A) "Okay."

B) "Let's go."

C) "What happened?"

 

21. What is Joel's signature weapon?

A) A revolver.

B) A shotgun.

C) A hunting rifle.

 

22. How is Ellie related to Joel?

A) She's his daughter.

B) She isn't.

C) She is the daughter of Tommy.

 

23. What is the instrument Joel promises to teach to Ellie later in the game?

A) A flute.

B) A guitar.

C) A piano.

 

24. In the game, Ellie can't do something. What is it?

A) Climb taller objects than she is, needing the use of ladders.

B) Hop over gaps Joel can jump over, needing the use of planks.

C) Swim, needing the use of pallets.

 

25. What is the video game character Ellie talks about?

A) Angel Knives.

B) Demon Empress.

C) Shuriken Queen.

 

26. What is the season cycle in The Last of Us?

A) Fall - Winter - Spring - Summer

B) Spring - Summer - Fall - Winter

C) Summer - Fall - Winter - Spring

 

27. Who is Ish?

A) A soldier in Boston QZ, who teached Ellie to ride horses.

B) A survivor landing in a boat, and taking settlement in sewers with some other people.

C) Ellie's father.

 

28. How old is Henry?

A) 26.

B) 28.

C) 30.

 

29. What is the device Ellie carries?

A) Apple iPod.

B) Sony Walkman.

C) Nokia 3310.

 

30. What are the last words in the letter Ellie's mom gave to Ellie?

A) "I believe in you, Ellie."

B) "Make me proud, Ellie!"

C) "Remember me, Ellie."

 

(Bonus question: 31. What is the "official" name of the infection in the game?)

A) CBI.

B) CIB.

C) FID.


The questions may have spoilers, but hopefully nothing too major. And yes, I did not make a mistake with Question 28. It is possible. I attempted to make every question to have a correct answer, but knowing me, it is possible there may be a unintentional fail. I will double-check it if you claim it is a failed question.

 

And the bonus question will give one bonus point, meaning if you get e.g. 20/30, you get 21/30 if the bonus question is correct. So, not all is lost if you fail one. If you get all correct plus the bonus question, you'll get 31/30 and you're officially a The Last of Us Genius (you are too, if you get 30/30 of course).

________________________

I have acquired the grade of Master in The Last of Us story/character/game knowledge as I have played it through 9 times.

... I have no life.
Message 1 of 19 (1,096 Views)
Splicer
Registered: 06/19/2013
Offline
59 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

Oct 10, 2013

nice quiz! there are some wich i'm not too sure but most of them are easy for me since i played the game many times Smiley Wink

Spoiler

  

1. When does the game after the Prologue happen?

A) In 2052.

B) In 2026.

C) In 2033.

 

2. What are Joel and Ellie's last names (according to the Japanese manual)? Who reads japanese manuals?! xD

A) Miller and Williams.

B) Baker and Johnson.

C) Smith and Thompson.

 

3. What is the name of the fungus that is the cause of the apocalypse?

A) Cortinarius gentilis.

B) Conocybe filaris.

C) Cordyceps unilateralis.

 

4. How did the infection begin?

A) An insect bit a human, having the fungus mutate from infecting insects to infect humans.

B) It found it's way to humans from food.

C) It was spread via the water.

 

5. In Winter, you have to hunt an animal. What animal is it?

A) A deer.

B) An elk.

C) A boar.

 

6. Where is Tommy's settlement located?

A) Austin, Texas.

B) Jackson, Wyoming.

C) Boston.

 

7. How many Ellie's Joke locations are there?

A) 4.

B) 5.

C) 6.

 

8. Who is the first person you meet in gameplay?

A) Tess.

B) Joel.

C) Ellie.

 

9. Who is Anna?

A) Joel's wife.

B) Leader of the Fireflies.

C) Ellie's mother.

 

10. How many hits does a Baseball Bat withstand?

A) 5.

B) 6.

C) 7.

 

11. What is Ellie's signature weapon?

A) A pistol.

B) A switchblade.

C) A hunting rifle.

 

12. What are the animals you see in Spring?

A) Giraffes.

B) Zebras.

C) Lions.

 

13. How old was Sam?

A) 14.

B) 13.

C) 15.

 

14. Who was Frank?

A) Joel's deceased friend.

B) Tommy's guard in the settlement.

C) Bill's acquaintance.

 

15. How did he die?

A) Due to getting infected.

B) Suicide by stringing himself up.

C) Shot by bandits looting houses.

 

16. The Infected come in many names. What is the Stage 2 Infected?

A) Clicker.

B) Runner.

C) Stalker.

 

17. Joel and Ellie manage to get a car sometime after meeting Bill. What kind of a car is it?

A) A sedan.

B) A SUV.

C) A pick-up truck.

 

18. How is Tommy related to Joel?

A) He isn't.

B) He's Joel's cousin.

C) He's his brother.

 

19. When you start a new game, there is a sound effect right before the opening cinematic. What sound is it?

A) A TV program.

B) A clock ticking.

C) A car coming home.

 

20. What is the game's last word(s)?

A) "Okay." how can i forget? <3

B) "Let's go."

C) "What happened?"

 

21. What is Joel's signature weapon?

A) A revolver.

B) A shotgun.

C) A hunting rifle.

 

22. How is Ellie related to Joel?

A) She's his daughter.

B) She isn't.

C) She is the daughter of Tommy.

 

23. What is the instrument Joel promises to teach to Ellie later in the game?

A) A flute.

B) A guitar.

C) A piano.

 

24. In the game, Ellie can't do something. What is it?

A) Climb taller objects than she is, needing the use of ladders.

B) Hop over gaps Joel can jump over, needing the use of planks.

C) Swim, needing the use of pallets.

 

25. What is the video game character Ellie talks about?

A) Angel Knives.

B) Demon Empress.

C) Shuriken Queen.

 

26. What is the season cycle in The Last of Us?

A) Fall - Winter - Spring - Summer

B) Spring - Summer - Fall - Winter

C) Summer - Fall - Winter - Spring

 

27. Who is Ish?

A) A soldier in Boston QZ, who teached Ellie to ride horses.

B) A survivor landing in a boat, and taking settlement in sewers with some other people.

C) Ellie's father.

 

28. How old is Henry?

A) 26.

B) 28.

C) 30.

 

29. What is the device Ellie carries?

A) Apple iPod.

B) Sony Walkman.

C) Nokia 3310.

 

30. What are the last words in the letter Ellie's mom gave to Ellie?

A) "I believe in you, Ellie."

B) "Make me proud, Ellie!"

C) "Remember me, Ellie."

 

(Bonus question: 31. What is the "official" name of the infection in the game?)

A) CBI.

B) CIB.

C) FID.

Message 2 of 19 (1,088 Views)
Reply
0 Likes
Uncharted Territory
Registered: 08/20/2013
Offline
1335 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

Oct 10, 2013
You got 2 and 4 wrong. Rest seems correct.
2 is A and 4 is B.
Message 3 of 19 (1,073 Views)
Reply
0 Likes
Splicer
Registered: 06/19/2013
Offline
59 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

Oct 10, 2013

conquerator3 wrote:
You got 2 and 4 wrong. Rest seems correct.
2 is A and 4 is B.

i didn't know about the 4, when is it said in the game?

and 2 was completely random Smiley LOL

Message 4 of 19 (1,053 Views)
Reply
0 Likes
Last Guardian
Registered: 11/24/2011
Offline
11297 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

Oct 11, 2013

I'll play. Smiley Happy

Spoiler

1. When does the game after the Prologue happen?

C) In 2033.

 

2. What are Joel and Ellie's last names (according to the Japanese manual)?

C) Smith and Thompson.

 

3. What is the name of the fungus that is the cause of the apocalypse?

C) Cordyceps unilateralis.

 

4. How did the infection begin?

A) An insect bit a human, having the fungus mutate from infecting insects to infect humans.

 

5. In Winter, you have to hunt an animal. What animal is it?

A) A deer.

 

6. Where is Tommy's settlement located?

B) Jackson, Wyoming.

 

7. How many Ellie's Joke locations are there?

B) 5.

 

8. Who is the first person you meet in gameplay?

A) Tess.

 

9. Who is Anna?

C) Ellie's mother.

 

10. How many hits does a Baseball Bat withstand?

A) 5.

 

11. What is Ellie's signature weapon?

B) A switchblade.

 

12. What are the animals you see in Spring?

A) Giraffes.

 

13. How old was Sam?

B) 13.

 

14. Who was Frank?

C) Bill's acquaintance.

 

15. How did he die?

B) Suicide by stringing himself up.

 

16. The Infected come in many names. What is the Stage 2 Infected?

C) Stalker.

 

17. Joel and Ellie manage to get a car sometime after meeting Bill. What kind of a car is it?

B) A SUV.

 

18. How is Tommy related to Joel?

C) He's his brother.

 

19. When you start a new game, there is a sound effect right before the opening cinematic. What sound is it?

A) A TV program.

 

20. What is the game's last word(s)?

A) "Okay."

 

21. What is Joel's signature weapon?

A) A revolver.

 

22. How is Ellie related to Joel?

B) She isn't.

 

23. What is the instrument Joel promises to teach to Ellie later in the game?

C) A piano.

 

24. In the game, Ellie can't do something. What is it?

C) Swim, needing the use of pallets.

 

25. What is the video game character Ellie talks about?

C) Shuriken Queen.

 

26. What is the season cycle in The Last of Us?

C) Summer - Fall - Winter - Spring

 

27. Who is Ish?

B) A survivor landing in a boat, and taking settlement in sewers with some other people.

 

28. How old is Henry?

B) 28.

 

29. What is the device Ellie carries?

B) Sony Walkman.

 

30. What are the last words in the letter Ellie's mom gave to Ellie?

B) "Make me proud, Ellie!"

 

(Bonus question: 31. What is the "official" name of the infection in the game?)

C) FID.

 

Message 5 of 19 (1,033 Views)
Reply
0 Likes
I Only Post Everything
Registered: 01/25/2012
Offline
787 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

[ Edited ]
Oct 11, 2013

Alrighty, I'll bite.

 

Spoiler

1. C

 

2. A

 

3. C

 

4. B

 

5. A

 

6. B

 

7. B

 

8. B - Trick question you slippery b@stard Smiley Wink

 

9. C

 

10. A

 

11. B

 

12.  A

 

13. B

 

14. C

 

15. B  ( Combination of A and B really. )

 

16. C

 

17. C

 

18. C

 

19. B

 

20. A

 

21. A

 

22. B

 

23. B

 

24. C

 

25. A

 

26. C

 

27. B

 

28. He was apparently 5 when the infection hit, which was 2013, you meet him in 2033 ( the present ) So shouldn't one of the answers be 25?

 

A

 

29. B

 

30. B

 

31. B I think. No idea.

 

 

Message 6 of 19 (1,020 Views)
Reply
0 Likes
Splicer
Registered: 09/27/2013
Offline
54 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

[ Edited ]
Oct 11, 2013
I'll give it a try.

 

 

Spoiler

1. When does the game after the Prologue happen?

C) In 2033.

 

 

2. What are Joel and Ellie's last names (according to the Japanese manual)?

B) Baker and Johnson.  (Just going with the last names of the voice actors.)

 

 

3. What is the name of the fungus that is the cause of the apocalypse?

C) Cordyceps unilateralis.

 

4. How did the infection begin?

A) An insect bit a human, having the fungus mutate from infecting insects to infect humans. (No clue on this one, don't recall it being explained in game but in interviews Neil Druckman and Bruce Straley stated the concept of the Infected sprang from the idea of a fungus infecting insects making it's way to humans.

 

5. In Winter, you have to hunt an animal. What animal is it?

A) A deer.

 

6. Where is Tommy's settlement located?

B) Jackson, Wyoming.

  

7. How many Ellie's Joke locations are there?

A) 4.

  

8. Who is the first person you meet in gameplay?

B) Joel.

 

9. Who is Anna?

C) Ellie's mother.

 

10. How many hits does a Baseball Bat withstand?

A) 5.

 

11. What is Ellie's signature weapon?

B) A switchblade.

 

12. What are the animals you see in Spring?

A) Giraffes.

 

13. How old was Sam?

B) 13.

 

14. Who was Frank?

C) Bill's acquaintance.

 

15. How did he die?

B) Suicide by stringing himself up.

 

16. The Infected come in many names. What is the Stage 2 Infected?

C) Stalker.

 

17. Joel and Ellie manage to get a car sometime after meeting Bill. What kind of a car is it?

C) A pick-up truck.

 

18. How is Tommy related to Joel?

C) He's his brother.

 

19. When you start a new game, there is a sound effect right before the opening cinematic. What sound is it?

B) A clock ticking.

 

20. What is the game's last word(s)?

A) "Okay."

 

21. What is Joel's signature weapon?

A) A revolver.

 

22. How is Ellie related to Joel?

B) She isn't.

 

23. What is the instrument Joel promises to teach to Ellie later in the game?

B) A guitar.

 

24. In the game, Ellie can't do something. What is it?

C) Swim, needing the use of pallets.

 

25. What is the video game character Ellie talks about?

A) Angel Knives.

 

26. What is the season cycle in The Last of Us?

C) Summer - Fall - Winter - Spring

 

27. Who is Ish?

B) A survivor landing in a boat, and taking settlement in sewers with some other people.

 

28. How old is Henry?

A) 26.  (I actually thought he was 23, because in game he states he was 5 when the cordyceps hit, with the game being set in 2033, 12 years later he would be 25)

 

29. What is the device Ellie carries?

B) Sony Walkman.

 

30. What are the last words in the letter Ellie's mom gave to Ellie?

B) "Make me proud, Ellie!"

 

(Bonus question: 31. What is the "official" name of the infection in the game?)

A) CBI.  (Cordyceps Brain Infection?)

 

 

 


 

Message 7 of 19 (1,009 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 10/10/2013
Offline
4 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

[ Edited ]
Oct 11, 2013

Spoiler
1.B 2.A 3.C 4.A 5.A 6.B 7.5 8.B 9.C 10.A 11.B 12.A 13.B 14.C 15.B 16.C 17.C 18.C 19.B 20.A 21.A 22.B 23.B 24.C 25.A 26.C 27.B 28.A 29.B 30.A (31.B) An execellent game Smiley Happy

 

 photo rain2t_zps4a77c9f0.jpg
Message 8 of 19 (1,002 Views)
Reply
0 Likes
Sackboy
Registered: 06/27/2013
Offline
564 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

Oct 11, 2013

Just a note to everyone:

 

I will post all the answers and results in next Thursday. If I remember correctly, I said I was going to answer/say the score to everyone individually... this is to prevent people saying "why didn't you let me try!". But if you're not answering until next Thursday, I think it's safe to assume you weren't going to answer anyway.

 

Thank you for reading this patch note for a post written in extreme tiredness.

________________________

I have acquired the grade of Master in The Last of Us story/character/game knowledge as I have played it through 9 times.

... I have no life.
Message 9 of 19 (978 Views)
Reply
0 Likes
Sackboy
Registered: 08/25/2011
Offline
544 posts
 

Re: The Last of Us - The Quiz *possible spoilers*

Oct 11, 2013
Spoiler

1. When does the game after the Prologue happen?

 

C) In 2033.

 

2. What are Joel and Ellie's last names (according to the Japanese manual)?

 

C) Smith and Thompson.

 

3. What is the name of the fungus that is the cause of the apocalypse?

 

C) Cordyceps unilateralis.

 

4. How did the infection begin?

A) An insect bit a human, having the fungus mutate from infecting insects to infect humans.

 

 

5. In Winter, you have to hunt an animal. What animal is it?

A) A deer.

 

6. Where is Tommy's settlement located?

 

B) Jackson, Wyoming.

 

 

7. How many Ellie's Joke locations are there?

 

C) 6.

 

8. Who is the first person you meet in gameplay?

 

B) Joel.

 

9. Who is Anna?

 

C) Ellie's mother.

 

10. How many hits does a Baseball Bat withstand?

A) 5.

 

11. What is Ellie's signature weapon?

 

B) A switchblade.

 

12. What are the animals you see in Spring?

A) Giraffes.

 

13. How old was Sam?

B) 13.

 

14. Who was Frank?

 

C) Bill's acquaintance.

 

15. How did he die?

 

B) Suicide by stringing himself up.

 

16. The Infected come in many names. What is the Stage 2 Infected?

 

C) Stalker.

 

17. Joel and Ellie manage to get a car sometime after meeting Bill. What kind of a car is it?

A) A sedan.

 

18. How is Tommy related to Joel?

 

C) He's his brother.

 

19. When you start a new game, there is a sound effect right before the opening cinematic. What sound is it?

A) A TV program.

 

20. What is the game's last word(s)?

 

B) "Let's go."

 

21. What is Joel's signature weapon?

 

B) A shotgun.

 

22. How is Ellie related to Joel?

 

B) She isn't.

 

23. What is the instrument Joel promises to teach to Ellie later in the game?

 

B) A guitar.

 

24. In the game, Ellie can't do something. What is it?

 

C) Swim, needing the use of pallets.

 

25. What is the video game character Ellie talks about?

A) Angel Knives.

 

26. What is the season cycle in The Last of Us?

 

C) Summer - Fall - Winter - Spring

 

27. Who is Ish?

A) A soldier in Boston QZ, who teached Ellie to ride horses.

 

28. How old is Henry?

 

B) 28.

 

29. What is the device Ellie carries?

B) Sony Walkman.

 

 

30. What are the last words in the letter Ellie's mom gave to Ellie?

 

B) "Make me proud, Ellie!"

 

(Bonus question: 31. What is the "official" name of the infection in the game?)

 

B) CIB.

 

 

 

Message 10 of 19 (945 Views)
Reply
0 Likes